Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om GF Idrott Judoklubb

Följ

GF Idrott Judoklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
GF Idrott Judoklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn GF Idrott Judoklubb
Adress Varggatan 17
Postadress 26144 Landskrona
E-post styrelsen@gfidrottjudoklubb.se
Orgnr 844000-8715

Om GF Idrott Judoklubb

Judo var den första asiatiska kampsporten som landade i Sverige. Efter att ha presenterat sig i Helsingborg och Lund på tidigt 60-tal kom den också till stan 1965 via Landskronafotografen Anders Hilding och en spansk instruktör. Den revolutionerande sporten rotade sig direkt.
Allt tog sin början på Tyghuset vid Kasernplan.
Det var en spanjor vid namn Antonio Larrnaga som var här och hade uppvisning en dag. Det var proppfullt i Tyghuset. Klubben startades igång samma kväll, det var också Antonio Larrnaga – som blev GF Idotts judosektions tränare de två första åren – hade uppvisning på Anders Hilding och Helsingborgs Judoklubbs bevåg. Holländaren Antoon Geels (tränare i GF Idrott Judo 1966-78) är den som har satt störst avtryck i klubben,han gick in och vände upp och ner på den svenska eliten. Det största arrangemanget vi har haft är EM 1985. Nyligen skedde ett generationsskifte i styrelsen då bland annat Johan Hallberg blev ny ordförande. Han basar över en fortsatt framgångsrik klubb